TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

Imaginea monahului aruncând un cocktail molotov pare trucată în Photoshop!

Posted by traditiaortodoxa pe iulie 17, 2013

După cum putem citi în Comunicatul de presă al Prietenilor Mănăstirii Esfigmenu, apărut pe saitul oficial al Sfintei Mănăstiri Esfigmenu esphigmenou.com, se dă mărturie că Părinţii Esfigmeniţi aflaţi în Conacul asediat nu au folosit sticle incendiare (cocktailuri molotov).

O imagine trucată în Photoshop!

O imagine trucată în Photoshop!

În acelaşi timp, în relatările mass-mediei internaţionale a apărut o fotografie distribuită de autorităţile greceşti înfăţişând un monah arucând o stilcă incendiară. Această imagine ar trebui să folosească pentru incriminarea monahilor esfigmeniţi şi pentru a justifica atacul autorităţilor asupra Conacului Sfintei Mănăstiri Esfigmenu.

Nişte întrebări îndreptăţite se cuvin însă: cum puteau monahii esfigmeniţi supuşi unei îndelungi blocade să procure gaz pentru producerea unui asemenea cocktail molotov? De ce nu există nici o probă video, ca în cazul buldozerului care a distrus poarta Conacului?

Întrebările însă nu se opresc aici: la o analiză mai atentă se pare că avem indicii destul de serioase că această imagine este pur şi simplu creată în Photoshop!!!

Vă prezentăm în acest sens, în traducerea noastră, o analiză tehnică apărută pe blogul theoldcalendarist.blogspot.gr, la care mai adăugăm şi noi o mică observaţie: destul de nepotrivită atitudinea monahului din imagine pentru cineva care aruncă o sticlă incendiară… Acesta are un aer care nu aduce deloc a atitudine încrâncenată, iar poziţia mâinii nu pare a fi deloc încordată precum a uneia care aruncă o astfel de sticlă!

Noi vă prezentăm contradicţiile, dumneavoastră trageţi concluziile:

1). Se pare că sticla este inversată, deoarece punctul luminos [bright spot] este situat dedesubt. Logic ar trebui să se găsească deasupra, datorită soarelui şi cerului.

2). Conţinutul pare să aibă o densitate şi de aceea ar trebui să formeze o linie vagă a cablului aflat pe zid în spatele sticlei.

3). Nu există fum la focul din capul sticlei, iar flacăra pare a fi neclară pe margini; un indiciu că s-a prelucrat în Photoshop cu unealta ”blur”.

4). Uitaţi-vă la lichidul din interiorul sticlei: De vreme ce sticla se află în poziţie aproape diagonală, lichidul din interior arată ca şi când sticla ar fi în poziţie orizontală!

CONCLUZIA:

Sticla se află în afara legii gravitaţiei ori cineva trebuie să înveţe să folosească mai bine Photoshopul!

Mai cu seamă ultimul argument este foarte lesne de dovedit de către oricine: luaţi o sticlă, umpleţi-o cu ce doriţi, înclinaţi-o pe diagonală ca în imagine şi veţi vedea rezultatul!

traducere: traditiaortodoxa.wordpress.com

sursa: http://theoldcalendarist.blogspot.gr

A se vedea şi:

5/18 iulie 2013: Prigoană la Mănăstirea Esfigmenu!

Părintele Patric Ranson – Prigonirea monahilor din Muntele Athos de către Patriarhia de Constantinopol

P.S. Acachie Pappas (II) & P.C. Stareţ Methodie de la Esfigmenu (şi legăturile recomandate în josul acestei postări).

“Dragostea” oficialilor pentru tradiţionalişti: prigoana – ieri şi azi

Un răspuns to “Imaginea monahului aruncând un cocktail molotov pare trucată în Photoshop!”

  1. calin said

    In plus, monahul se uita pierdut sau mai degraba doarme, in loc sa tina ferm mana pe sticla si sa tinteasca in adversari!

Lasă un comentariu