TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

Biserica Ortodoxă Vechi-Calendaristă din România în revista Orthodox Word condusă de Părintele Serafim Rose, 1982

Posted by traditiaortodoxa pe iulie 1, 2007

Iată o pagină din prestigioasa revistă teologică ‘Orthodox Word’, vol. 18, No. 1 (102), realizată de pururea-pomenitul ieromonah Serafim Rose (clic pe fotografie pentru a o mări).

orthodox-word-1982.jpg

Fotografia de mai sus cuprinde pagina de început a articolului ce poartă titlul The True Orthodox Christians of Romania scris de Mitropolitul Chiprian de Oropos şi Fili (clic pe titlu pentru a citi acest articol).

Din fericire, una dintre fotografiile puse atunci în revistă s-a păstrat; ea a fost făcuă cu prilejul vizitei Î.P.S. Calist al Corintului la Sfântul Glicherie, aflat pe patul de suferinţă. Iat-o deci mai jos:

(clic pe fotografie pentru mărire):

IPS Calist al Corintului la Sfântul Glicherie aflat pe patul de suferinţă

Viaţa Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul, întemeietorul mişcării de rezistenţă împotriva inovaţiei nou-calendariste şi al ecumenismului politic din Patriarhia Română, se poate descărca în limba engleză în format pdf aici.

Stihiră din Slujba Vecerniei Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul: audio aici.

Slujbele şi Acatistele Sfinţilor Glicherie Mărturisitorul, Ioan Maximovici şi Ioan Iacob Românul în format pdf aici.

2 răspunsuri sa “Biserica Ortodoxă Vechi-Calendaristă din România în revista Orthodox Word condusă de Părintele Serafim Rose, 1982”

  1. Fotie said

    http://hexaimeron.ro

  2. Apreciem acest sait de calitate ce tratează Cosmologia patristică, numai că am constatat cu părere de rău că nu doar că nu face trimitere către saitul nostru (şi de ce s-ar teme dacă ar promova până la capăt linia patristică?), dar conţine legături şi către cel puţin un sait potrivnic tradiţionalismului.

    Şi cum nici unul din saiturile pseudo-conservatoare ale mirenilor sau clericilor oficiali nu face trimitere către saitul nostru – credem că aceasta din ‘corectitudine politică’ şi din teamă de Adevăr [1] – considerăm aprobarea acestui link o mică concesie din partea noastră. Desigur, fără nici o părere de rău. :)

    NOTĂ:
    [1]. Nu vedem alte motive reale pentru tăcerea acestor saituri atâta vreme cât ne propunem o anumită ţinută, încercând să promovăm materiale de calitate şi să tratăm lucrurile cu obiectivitate, prezentând personalităţile theologice şi duhovniceşti ’vechi-calendariste’ şi făcând cunoscute realităţile ascunse de propaganda oficială, demascând în acelaşi timp manipulările acesteia cu privire la Mişcarea Tradiţionalistă (adică ’vechi-calendaristă’); şi toate acestea fără a face propagandă partinică unui anumit Sinod.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: