TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

Adevărul ne va izbăvi de moarte

Posted by traditiaortodoxa pe decembrie 17, 2008

biserica-celor-ce-viclenescSă ne imaginăm deci că Antihristul a şi venit. Mulţi dintre ierarhii apostaţi îl primesc, să zicem, nu chiar ca pe Hristos, ci ca pe un învăţător, trimis de „tatăl comun” [termen ecumenist – n. r.]. El va zice: „Îmi pare bine că Biserica m-a recunoscut, acum voi toţi va trebui să vă închinaţi mie”.

Unii dintre creştini se vor împotrivi desigur, însă vor fi anihilaţi repede şi calificaţi drept „schismatici” (cum nu o dată s-a întâmplat şi în trecut). Ceilalţi vor prefera însă să tacă, spunând că atitudinea ierarhilor este păcatul lor personal, care pe noi nu ne interesează, etc. Credeţi că aşa ceva este imposibil? Dar acest subiect îl avem deja în faţa noastră: patriarhul Moscovei Alexei (Ridiger) l-a confundat pe Tatăl nostru din Ceruri cu „tatăl” talmudiştilor – şi toată lumea tace! Ucigaşii proorocilor şi ucigaşii lui Hristos sunt numiţi fii de prooroci, atotsfintele legăminte ale lui Dumnezeu sunt amestecate cu prescripţiile hulitoare ale Talmudului, şi nimeni nu protestează cu glas tare în apărarea sfinţeniei hulite: Credinţa Ortodoxă.

În loc de rugăciuni înălţate pentru revenirea la statalitatea pravoslavnică, de la cel mai înalt amvon bisericesc ni se propovăduieşte societatea liberă pentru toţi, în care să nu fie nici o religie dominantă, ca nu cumva fiara şi înaintemergătorii ei să întâmpine vreo piedică.

Minciunii îi place să se îndreptăţească din motive de „iconomie”, printr-o anumită „înţelepciune” în politica bisericească, zicând că adevărul nu este pe înţelesul oamenilor, îi sminteşte, dezlănţuie patimi şi de aceea nici n-ar fi bine să-l mărturisim. Există însă unitatea Bisericii în învăţătura sa, în mărturisirea sa, în comuniunea euharistică. În Biserica lui Dumnezeu există cler şi mireni, iar nu „profani” şi „iniţiaţi”. La Dumnezeiasca Liturghie credincioşii se împărtăşesc din acelaşi Potir şi rostesc acelaşi Crez. Iată de ce, este periculos când în Biserică auzim un fel de cuvinte, în ziarele democratice – se vorbeşte „democratic”, în convorbirea cu ereticii – ereticeşte, iar către ucigaşii lui Hristos se adresează salutul „şalom, fraţilor” (aşa cum a făcut-o patriarhul Moscovei Alexei (Ridiger)). Pe limba Evangheliei aceasta se numeşte făţărnicie, pe limba „post-evanghelică”, e semnul organizaţiei cu mai multe „trepte de iniţiere secrete”, după care este organizată sinagoga satanei. Pe primele trepte ale acestei antibiserici se află puţina credinţă; pe următoarele, erezia; iar pe cele superioare, închinarea făţişă la diavol.

Aşa ceva nu se întâmplă în Biserica lui Hristos, în care Hristos, Adevărul Însuşi, voieşte să se sălăşluiască întru noi toţi, să intre în toţi prin preacuratele Sale Taine şi să-i unească pe toţi cu Sine, fără nici un fel de „trepte de iniţiere”. El Însuşi fiind simplu, unic şi măreţ, tot astfel ni se predă pe Sine şi în a Sa învăţătură: în simplitate, unicitate şi măreţie.

Să ne grijim deci, mai-nainte de toate, să nu ne abatem de la învăţătura Sfintei Biserici Ortodoxe şi a ţelului ei – Împărăţia dreptslăvitoare, şi să căutăm să nu ne pierdem sufletele prin această abatere. Misiunea noastră stă în pregătirea noastră, ca pietre vii pentru înălţarea acestui minunat lăcaş, în aşteptarea slăvitei veniri a lui Hristos.

Au mai rămas de răsfoit doar câteva pagini ale istoriei, iar lumea creştină tace. Tace pentru că vederea duhovnicească a omului dreptcredincios a fost distrusă şi continuă să fie distrusă. Fără această vedere nu numai că nu vom dobândi mântuirea; fără ea nici măcar nu putem trăi mai departe.

Iată cum trebuie să înţelegem versetul din Apocalipsă care spune că oamenii vor căuta moartea şi nu o vor afla şi vor dori să moară.

Cine ne va izbăvi oare din chinul acesta?

Singură Sfânta Credinţă Dreptslăvitoare poate să ne izbăvească, prin harul lui Dumnezeu.

Pr. Timotei Alferov

Traducere din revista Pravoslavnaia Rus, iulie 2000, editată la Jordanville de Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Graniţelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: