TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

IMPORTANT!: Documente oficiale ce vădesc mărturisirea de credinţă eretică a BOR

Posted by traditiaortodoxa pe iunie 5, 2009

biserica-celor-ce-viclenescA ajuns, retrimis şi redacţiei noastre, un e-mail ce are ataşat un fişier ce conţine scanate documente oficiale de maximă importanţă, ce vădesc – încă odată dacă mai era nevoie – erezia BOR. Deoarece la sfârşitul textului e-mailului ce însoţeşte această mărturisire de credinţă eretică există îndemnul de a-l face cunoscut, am considerat că este şi de datoria noastră să ne informăm cititorii despre aceste documente eretice, ţinute ascunse credincioşilor de rând ai BOR, despre care însă se ştia în mediile conservatoare ale BOR, dar care nu ştim să le fi făcut publice până acum. Între semnatarii acestei mărturisiri de credinţă eretice se află şi fostul patriarh Teoctist şi actualul mitropolit BOR al Moldovei Teofan, pe atunci vicar patriarhal. În felul acesta cade (încă odată) şi mitul întreţinut (voit) de unii în BOR, potrivit căruia aripa securistă a BOR – Teoctist(-Teofan), era mai ortodoxă decât aripa masonică a BOR – Dan Ilie Ciobotea &Co. Îndemnăm şi noi la rându-ne, la preluarea şi pe alte saituri a acestui document de maximă importanţă, fiindcă a păstra tăcerea = a fi părtaş ereziei şi a trăda pe Dumnezeu, constatând totodată că iată, suntem totuşi primii care îl facem cunoscut pe internet.

Descărcaţi de aici (fişier pdf)

Iată întocmai şi textul e-mailului ce îl însoţeşte:

„Doamne, ajută!

Vă rog să parcurgeţi cu atenţie ataşamentul care este anexat mesajului de faţă. Sunt nişte documente ţinute de către ierarhii noştri cu foarte mare discreţie departe de ochii credincioşilor.
Oare împărtăşirea deciziilor conducătorilor Bisericii reclamă o cunoaştere ezoterică?
Doar în linii vagi însă, prin tehnica persuasiunii, PF Daniel încearcă pe site-ul de internet al Patriarhiei Române să impună un curent favorabil spre acceptarea ereziei, vezi la http://www.patriarhia.ro/ro/relatii_externe/dialog_intercrestin_1.html

Veţi constata, mai cu seamă în paginile 8-10, cum se încearcă rescrierea Ortodoxiei şi a izvoarelor sale, tocmai de către PF Teoctist şi IPS Teofan, la data întocmirii episcop vicar patriarhal, cel care a întocmit documentul din partea Bisericii Ortodoxe Române. Alt vlădica cu nume mare în Sinodul BOR şi care si-a aruncat semnătura fără discernământ pe aceste blasfemii la adresa lui Hristos, este IPS Irineu.

Atâta timp cât noi, turma păstorită de aceşti episcopi, vom tăcea sub masca ascultării şi a falsei smerenii, făcându-ne astfel părtaşi ereziilor promovate de duhul ecumenist, suntem şi rămânem sub osânda Sinodului IV Ecumenic, cât şi a celorlalte trei – V, VI şi VII- care au confirmat hotărârile primului menţionat şi excluşi din sânul Bisericii Soborniceşti, chiar dacă purtăm încă denumirea de ortodocşi cu nevrednicie.
De asemenea este falsă şi ideea potrivit căreia BOR ar trebui să fie condamnată întâi de către un sinod pan-ortodox pentru a se vădi rătăcirea, căci autoritatea Sinodului Ecumenic este de netăgăduit.

Şi ce am putea face noi ca simpli credincioşi?
Să îi îndemnăm pe preoţii noştri să conştientizeze gravitatea rătăcirii, să ia poziţie în biserici, să aducă la cunoştinţa turmei aceste secrete şi să le ceară episcopilor ca în Sinod să fie anulate înţelegerile cu ereticii monofiziţi.
Trebuie să acceptăm că toate căderile şi derapajele ierarhilor sunt puse în practică în urma faptului că noi cei păstoriţi permitem acestea, fiind complet nepăsători de viaţa Ortodoxiei.
Lupta nu trebuie dusă doar pe internet şi in conferinţe, ci chiar şi în biserici.

Sinodul al patrulea Ecumenic de la Calcedon din anul 451 împotriva monofiziţilor (cei pe care ierarhii BOR îi denumesc „Biserici Ortodoxe Orientale”), a hotărât:
text extins la http://www.credo.ro/sinodul-al-patrulea-ecumenic-calcedon.php

[…]
Acestea toate fiind statornicite de noi cu mare grijă şi acrivie, Sfântul Sinod Ecumenic a hotărât că nimănui nu îi este îngăduit să înfăţişeze, să scrie sau să alcătuiască, nici [el însuşi] să gândească, nici să înveţe pe altul o altă mărturisire de credinţă. Cât despre cei care îndrăznesc să alcătuiască o altă [mărturisire de] credinţă, să o înfăţişeze altora spre învăţătură, sau să răspândească un alt Crez celor care vor să se întoarcă la cunoştinţa adevărului de la rătăcirile elineşti sau iudaiceşti sau de la oricare alta erezie, aceştia, dacă sunt episcopi sau clerici, sa fie îndepărtaţi [episcopii de episcopie şi clericii de cler], iar dacă sunt monahi sau laici, să se dea anatemei.”

Glasul Sfinţilor Părinţi este grăitor…
În momentul acesta, tăcerea sub motivul că nu este încă momentul să se facă tulburare reprezintă lepădare de Hristos, plus că li se permite apostaţilor să bătătorească mai lesne drumul spre unirea tuturor credinţelor lumii în neadevăr.

Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10:32)

P.S.: Daca veţi găsi de cuviinţă, reexpediaţi mai departe fraţilor întru Hristos.”

Un răspuns to “IMPORTANT!: Documente oficiale ce vădesc mărturisirea de credinţă eretică a BOR”

  1. vasilica said

    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: