TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

MESAJUL PĂRINTELUI NICHITA PAŞCAN, 15/30 oct. 2010

Posted by traditiaortodoxa pe Octombrie 25, 2010

În urma unui e-mail primit pe adresa redacţiei noastre din partea părintelui Nichita Paşcan şi a celor dimpreună cu dânsul, am găsit firesc să răspundem rugăminţii de a trimite o legătură către un fişier video ce conţine un mesaj al sfinţiei sale.

Redacţia noastră preţuieşte sinceritatea părintelui Nichita, se bucură şi mulţumeşte pentru încrederea pe care sfinţia sa ne-o arată (după cum se poate vedea din înregistrarea video).

Aşteptăm cu viu interes mesajele şi comunicatele din partea părintelui şi a celor dimpreună cu dânsul, pe care le vom publica cu drag în pagina noastră.

Oameni precum părintele Nichita adeveresc faptul că lupta pentru Adevărata Ortodoxie nu este zadarnică. Cu harul lui Dumnezeu, oricâte valuri potrivnice ar fi stârnite asupra mărturisitorilor ei, ele vor fi zdrobite de piatra cea nesocotită de vrăjmaşi, HRISTOS.

Acestei sfinte lupte îi aducem şi noi, după puteri, smerita noastră cinstire.

Fie ca pilda părintelui să fie urmată şi de alţii, cu aceiaşi sinceritate, în Duhul Adevărului, spre slava lui Dumnezeu şi pentru mântuirea sufletelor lor şi ale aproapelui lor!

~ † ~

– MESAJUL PĂRINTELUI NICHITA PAŞCAN, 15/30 oct. 2010 –

În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin.

Fiindcă am primit multe apeluri telefonice, legate de problema cipurilor, de problema calendarului şi de multe alte probleme, dorim să aducem câteva lămuriri în acest sens:

Cu timpul intenţionăm să renunţăm la internet, dar pentru nevoia ceasului de faţă vom mai trimite unele completări ale mărturisirii pe saitul traditiaortodoxa.wordpress.com. Atenţionăm că numai ceea ce postăm pe acest sait este sigur de la noi, iar ceea ce apare pe alte saituri este posibil să fie trunchiat, sau şi mai grav, falsificat, aşa cum s-a şi întâmplat. Deja am aflat despre un text fals, la care s-au ataşat semnăturile noastre. Atragem atenţia că singurul text semnat de noi, până acum, este Mărturisirea de credinţă, care are 16 pagini, plus anexele: argumentaţie clară împotriva ereziei ecumenismului.

Am dori ca cei care citesc mărturisirea să nu lase deoparte anexele, care sunt mai importante decât însăşi mărturisirea, pentru că sunt scrieri şi exemple ale Sfinţilor Părinţi mărturisitori. Amin.

1. MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ A PARINTELUI NICHITA PAŞCAN [fost duhovnic al Mănăstirii Brâncoveni din Judeţul Olt] ÎMPREUNĂ CU 29 DE VIEŢUITOARE DIN OBŞTEA MĂNĂSTIRII, privind ruperea comuniunii euharistice cu Patriarhia Română (B.O.R.) şi cu celelalte jurisdicţii ale Ortodoxiei Oficiale.

2. ANEXE: ARGUMENTAŢIE ÎMPOTRIVA EREZIEI ECUMENISMULUI

~ † ~

Citiţi şi:

EVENIMENT DE PROPORŢII FĂRĂ PRECEDENT ZGUDUIE ESTABLISHMENTUL B.O.R.

Cum se manipulează informaţia în mediile pseudo-conservatoare cripto-ecumeniste şi despre diferenţa dintre conservatori, pseudo-conservatori cripto-ecumenişti şi tradiţionalişti

Anunțuri

3 răspunsuri to “MESAJUL PĂRINTELUI NICHITA PAŞCAN, 15/30 oct. 2010”

 1. Anca said

  Ati vazut asta http://www.danionvasile.ro/blog/ ?

  Cred ca nu mai e cazul sa ,,ne rugam pentru Danion” si pentru altii ca el de vreme ce a te ruga pentru eretici nu e un lucru tocmai bun. Este limpede ca toti cei ca el sustin in ultima instanta erezia ecumenista de vreme ce pretind sus si tare ca in biserica in care exista ierarhi ecumenisti, exista Har. Ei sustin clar: in biserica eretica e Har! Asta e ecumenism!

  Ma intreb cum e posibil sa dai lectii despre ramanerea in Biserica daca nu ti-ai clarificat inca tie insuti unde este Biserica? Cum e posibil sa subintelegi ca Biserica e acolo unde se afirma de la amvon cu capul descoperit, de catre toti ,,ierarhii” o erezie si nu oricare, ci erezia ereziilor? Cum e posibil sa sustii ca esti traditionalist si ca lupti dinlauntru pentru salvarea Bisericii cand ai renuntat tu insusi la Traditie si arati ca un popa catolic, ras, si ferchezuit si sarbatoresti Nasterea Domnului in ziua in care trebuie sarbatorit Sfantul Spiridon? Mai bine ar citi mai atent ,,asa-zisa marturisire de credinta a parintelui Nichita” si nu si-ar da asa de usor cu parerea cu totul pe langa subiect! Pana sa dea lectii altora, i-as ruga pe acesti ,,traditionalisti” ca Danion si ..pr” Valica sa explice cum justifica ei faptul ca ,,lupta dinlauntru” prin ascultarea fata de ierarhii eretici intr-o biserica care (cacofonia care nu pare deloc nelalocul ei aici) e de generatii intregi eretica?

 2. Credem că Danion este un caz trist, dar cine ştie care va fi deznodământul peste ceva vreme… Auzisem despre Danion că este o persoană sinceră, care n-a vrăşmăşit niciodată pe nimeni, de ce l-am vrăşmăşi noi? Este o victimă, a propriei sale slăbiciuni. Foarte probabil că a fost constrîns şi a cedat (desigur, asta nu este scuzabil). Spre deosebire de el, dl. Aurel Botezatu n-a cedat presiunilor celor de la Slătioara atunci când a pornit la lupta, „din interior”, împotriva inconsistenţelor ecelzioologice ale sinodului de la Slătioara. Din păcate cu aceste declaraţii Danion n-a făcut decât să se pună singur sub anatema ROCOR împotriva ereziei ecumenismului, căci „cu bună ştiinţă” a ales să rămână în comuniune cu ereticii. Oare el, în sufletul lui, este împăcat cu ideea absurdă că cei care pleacă din BOR în sinoade tradiţionaliste ies în afara Bisericii? Greu de crezut… Poate va câştiga liniştea din partea bor-iştilor – deşi se pare că chiar şi aşa nu este prea convingător pentru ei – dar cum se va găsi oare înaintea lui Dumnezeu dacă se leapădă de ceea ce a mărturisit? Nu de la el, ci după învăţătura de veacuri a Bisericii Ortodoxe! Crede el cu adevărat în cele înşirate de dl. Valică ( a se vedea https://traditiaortodoxa.wordpress.com/2010/06/01/cum-se-manipuleaza-informatia-in-mediile-pseudo-conservatoare-cripto-ecumeniste/ ), atât de departe de învăţătura Sfinţilor Părinţi, pe care a încercat să o promoveze cu editura lui? Va ajunge să renege ceea ce a publicat – de pildă despre mucenicii Bisericii de Catacombe (care evident rupseseră comuniunea cu Moscova şi oficialii), sau vieţile sfinţilor ziloţi/vechi-calendarişti sau pur şi simplu învăţătura Sfinţilor Părinţi despre îngrădirea de pseudo-ierarhii eretici şi despre calendarul nou? Oare ce cărţi va ajunge să publice? Vom vedea şi pe viitor, deşi practic deja a făcut-o. Ba mai mult: va ajunge oare să accepte să fie asmuţit precum un câine împotriva tradiţionaliştilor, aşa cum doresc, îl presează şi constrâng oficialii? De fapt după părerea noastră, Danion nu convinge pe nimeni, foarte probabil nici măcar pe sine…

 3. Anca said

  Imi e clar si mie ca Danion a cedat unor presiuni si/ sau ca, in urma cedarilor incearca singur sa se autoconvinga de argumentele celor ca pr Valica. Eu il pomeneam pe Danion la rugaciune dar am incetat s-o fac pentru ca ereticii nu trebuie pomeniti si de aceea am zis ce am zis mai sus. Nici gand de vrajmasie cu Danion, ci doar o mare dezamagire pentru ca el a fost unul dintre putinii oameni din BOR in care aveam incredere. Dar uite, asta e o lectie. Oricine poate cadea. Dupa cum, oricine se poate ridica. Dar atata vreme cat el e sub anateme si sta acolo, dupa cum ati spus, cu buna stiinta, el va iesi din calculul oricarei biserici traditionaliste si din preocuparile oricaror crestini adevarati carora nu le e ingaduit sa se roage pentru el, de vreme ce e in tabara ereticilor.
  In legatura cu ce spuneati, nu cred ca i se va cere mai mult decat a facut deja, adica sa retraga sau sa renege ceva. De vreme ce el si altii ca el, ,,traditionalisti” predica in ultima instanta pentru ramanerea in biserica eretica si pentru existenta Harului in biserica eretica, nici ca e nevoie sa faca mai mult. Sunt mai convingatori la oficialii bor-isti in a convinge pe cei nestiutori sa ,,ramana in biserica”. Asa ca isi fac treaba foarte bine in slujba ereticilor si cred ca nici mai marii lor nu sperau vreodata la o astfel de lucrare si la o astfel de reusita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: