TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

Părintele Nichita Paşcan – Completări la mărturisirea de credinţă, Pentru a spori „neliniştea cea bună”

Posted by traditiaortodoxa pe februarie 8, 2011

Pentru Patriarhia Română şi celelalte patriarhii oficiale, biserica papistă este considerată doar despărţită administrativ de ele, nicidecum eretică, fără taine (a se vedea de ex. predica mitrop. Bartolomeu Anania la moartea papei). La Constantinopol, ca urmare a ”ridicării” anatemelor din 1965 ereticul papa este primit în aceiaşi cinste de arhiereu de către ”patriarh” şi se fac conslujiri; ”patriarhul” BOR Teoctist a mărturisit public erezia filioque; acordul de la Balamand cu ale lui ”Bisericilor-surori” a avut Patriarhia Română în prima linie; iar Carta Oecumenica a devenit noul ”Credeu” al BOR  (după cum se poate citi pe site-ul oficial  http://www.patriarhia.ro/_upload/relatii_externe/charta_oecumenica.doc).

Sfântul Theodor Studitul şi toţi sfinţii arată că împreuna împărtăşire cu ereticii sau simpla lor pomenire la liturghie înseamnă unul şi acelaşi lucru.

Dat fiind faptul că Patriarhia Română şi celelalte patriarhii oficiale recunosc tainele ereticilor papistaşi (şi ale celorlalţi eretici: monofiziţi, anglicani, etc.), semnând acorduri şi documente oficiale în aceste sens, se află cel puţin în comuniune de rugăciune cu aceştia; astfel, slujbele de pomenire făcute la moartea ereticului papă sunt pentru BOR ceva firesc. Ştim însă că la Sinodiconul Ortodoxiei ereticilor li se zice Anatema, iar numai celor drept credincioşi li se zice Veşnica Pomenire. Iată deci care este „ortodoxia” Patriarhie Române.

Aşadar această interzicere a rugăciunii cu ereticii nu a fost decât ”praf aruncat în ochii credincioşilor”, fiindcă în realitate Patriarhia Română continuă să săvârşească slujbe împreună cu ereticii.

Am primit pe adresa de e-mail a redacţiei noastre, cu rugămintea de a publica, din partea părintelui Nichita Paşcan şi a celor dimpreună cu dânsul:

~ † ~
Completări la mărturisirea de credinţă

Pentru a spori „neliniştea cea bună”

1. Celor ce spun că erezia nu este încă vădită în Patriarhia Română

2. Sfântul Maxim Mărturisitorul şi definirea Adevăratei Biserici Soborniceşti

3. În zilele noastre, dacă îi urmezi pe sfinţi eşti „sectar”?…

4. Poziţia noastră faţă de documentele biometrice

5. Câteva observaţii legate de problema calendarului

6. Fragmente din scrisoarea unei surori (de la mănăstirea noastră din Grecia) către naşa ei (folositoare şi altor creştini)

 

01. MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ A PARINTELUI NICHITA PAŞCAN [fost duhovnic al Mănăstirii Brâncoveni din Judeţul Olt] ÎMPREUNĂ CU 29 DE VIEŢUITOARE DIN OBŞTEA MĂNĂSTIRII, privind ruperea comuniunii euharistice cu Patriarhia Română (B.O.R.) şi cu celelalte jurisdicţii ale Ortodoxiei Oficiale.

02. ANEXE: ARGUMENTAŢIE ÎMPOTRIVA EREZIEI ECUMENISMULUI

~ † ~

Citiţi şi:

Mesajul Părintelui Nichita Paşcan, 15/30 oct. 2010

Eveniment de proporţii fără precedent zguduie establishmentul B.O.R.

Cum se manipulează informaţia în mediile pseudo-conservatoare cripto-ecumeniste şi despre diferenţa dintre conservatori, pseudo-conservatori cripto-ecumenişti şi tradiţionalişti

Reclame

3 răspunsuri to “Părintele Nichita Paşcan – Completări la mărturisirea de credinţă, Pentru a spori „neliniştea cea bună””

 1. marin said

  @ Traditia Ortodoxa
  pot sa preiau materialul „Celor ce spun că erezia nu este încă vădită în Patriarhia Româna ”
  pe blogul meu ?

 2. traditiaortodoxa said

  Da.

 3. Stanca said

  Va dati seama cat de plini de har si de succesiune apostolica sunt ierarhii BOR hirotoniti prin slujbe din care sunt inlaturate pasajele care cuprind anateme impotriva ereticilor? La lista caderilor bor-ului si a altor biserici ,,ortodoxe” oficiale se pot adauga multe si ele se vad cu ochiul liber deja din felul cum fac slujbele, cum vorbesc, cum scriu si din ce inteleg ei ca trebuie sa faca si sa fie biserica.

  E vai si amar si de ,,traditionalistii” criptoecumenisti care pacalesc lumea ca ar mai fi niste ierarhi ortodocsi pe ici pe colo prin BOR. Stiti bine despre ce ierarhi este vorba dar nu ma pot abtine sa nu dau un citat din cele spuse de Bartolomeu Anania si publicate deschis pe un site ,,traditionalist si antiecumenist”. Cica ar exista si un ecumenism bun, pornind de la premisa ca ,,toti dorim refacerea unitatii bisericesti, fiindca impartirea crestinismului este camasa sfasiata a lui Hristos. Toti o dorim. Numai ca o gandim in mod diferit. Le spuneam fratilor catolici: voi ganditi refacerea unitatii Bisericii in jurul papei, iar noi o gandim in jurul sinodalitatii, a sobornicitatii…” Deci el vorbeste pe fata de ,,refacerea unitatii Bisericii” pentru ca ,,impartirea crestinismului este camasa sfasiata a lui Hristos” iar astia ii ridica ode ca e marturisitor. http:/www.razbointrucuvant.ro/2008/04/15/vladica-bartolomeu-delimiteaza-intre-ecumenismul-mincinos-si-cel-onest/ Bietul om nu si-a dat seama pana a murit in ce erezie se afla si nu s-a lepadat de ea, dovada fiind si un testament care tradeaza un om care se inchina zeului numit ,,cultura” si care isi dorea numele dus mai departe, din cauza slavei desarte. Nici un cuvintel ca se leapada de erezia ecumenista si ca se pocaieste. Ce ma mira pe mine e ca nimeni dintre admiratori nu a sesizat aceast fapt.

  La fel si cu ,,vladica Teofan” care crede in validitatea tainelor ereticilor, semneaza acte rusinoase si apostate de unire cu monofizitii si care s-a rugat impreuna cu ei (acum nu o mai face personal, caci e urmatorul care are misiunea de a da apa la moara ideii ca mai au ierarhi ortodocsi) dar le da binecuvantare celor de sub el sa o faca.

  Desi bor-ul se sfieste inca sa se dea pe fata in ce priveste participarea la rugaciuni si slujbe in comun cu ereticii, ereticii scriu despre acestea si oricine vrea poate afla.

  A spune ca BOR nu se afla cu totul in apostazie si ca nu este deja vizibila si manifesta caderea ei, este o negare a evidentei. Parintele Nichita Pascan are multa rabdare si bunavointa fata de ochii care nu vor sa vada si urechile care nu vor sa auda si care au spus ca el ,,a parasit ortodoxia” , ,,a parasit Biserica”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: