TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

Din nou despre prigonirea Mănăstirii Esfigmenu: Comunicat de presă

Posted by traditiaortodoxa pe martie 20, 2011

Coperta publicaţiei mănăstirii, 'Fiii Tunetului' pe care o edita Părintele Grigorie de la Esfigmenu

Şi în perioada acestui Sfânt şi Mare Post, părinţii monahi de la Mănăstirea Esfigmenu îşi concentrează atenţia pe rugăciune (pentru sine şi pentru lume) şi liniştire. Însă călugării impostori [ai pseudopatriarhului Bartolomeu – n.n.] şi guvernul grec sunt ocupaţi în continuare cu neîncetata lor campanie de prigonire, cu ameninţări şi arestări.

Ieri (10/23 martie 2011), un mirean ce tăia lemne pe o proprietate a Mănăstirii Esfigmenu a fost acostat de poliţia greacă [staţionată în preajma mănăstirii – n.n.] şi ameninţat cu arestarea, după ce călugării impostori l-au reclamat acesteia. Tot de curând, la iniţiativa mănăstirii impostoare, secretarul stareţului Methodie, părintele Grigorie a fost arestat şi expulzat din Muntele Athos pe când se afla în Kareia în drum spre mănăstire. Părintele Grigorie a fost acuzat pe nedrept cum că s-ar afla în Muntele Athos „ilegal”.(!)

În loc de a se îndeletnici cu rugăciunea pentru pace şi unitate [adică unitate în Adevăr – n.n.] în Muntele Athos şi în lume, călugării impostori s-au preocupat încă odată cu întreţinerea unei atmosfere de frică şi lipsă de îngăduinţă. Este suficient doar să ne uităm nu cu multă vreme în urmă, la atacul acestor impostori cu barosul asupra monahilor paşnici de la Esfigmenu, pentru a înţelege intenţiile lor reale.

Având în vedere problemele economice şi civile cu care se confruntă, de ce guvernul grec continuă să cheltuiască resurse pentru a prigoni pe aceşti sărmani monahi care n-au făcut nici un rău nimănui? Potrivit unui studiu internaţional referitor la corupţie Grecia se află printre cele mai corupte ţări din lume, între Rwanda şi imediat deasupra Malawi.

Cerem rugăciunile şi sprijinul dumneavoastră. Vă rugăm să scrieţi autorităţilor Muntelui Athos şi guvernului grec pentru a protesta împotriva acestor acte necreştine.

Athena, 11/24 martie 2011,
Mănăstirea Esfigmenu şi susţinătorii

Amintim că Mănăstirea Esfigmenu a întrerupt încă din anii ’70 comuniunea cu patriarhia eretică a Constantinopolului şi celelalte biserici oficiale, aflându-se sub omoforul Bisericii Orthodoxe Tradiţionaliste (vechi-calendariste) a Greciei, Sinod avându-l ca actual întâistătător pe ÎPS Arhiepiscop Calinic al Ahaiei.

Pentru a înţelege ce se întâmplă la Muntele Athos citiţi cartea Părintelui Patric Ranson ‘Prigonirea Monahilor din Muntele Athos de către Patriarhia de Constantinopol‘.

A se citi şi:

„Dragostea” oficialilor pentru tradiţionalişti: prigoana – ieri şi azi

Este Patriarhatul de Constantinopol centrul Ortodoxiei?

Neo-athoniţii condamnă Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Graniţelor

Despre diferenţa dintre conservatori, pseudo-conservatori cripto-ecumenişti şi tradiţionalişti

Un răspuns to “Din nou despre prigonirea Mănăstirii Esfigmenu: Comunicat de presă”

  1. Bota Gabriel Petru said

    fericiti cei prigoniti pentru dreptate ca acelora este imparatia cerurilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: