TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

Cum arătau liderii-marionetă care au subordonat neo-ROCOR-ul Moscovei

Posted by traditiaortodoxa pe Mai 10, 2013

lup-oaieDin nefericire, neo-ROCOR-ul a căzut sub propria anatemă atunci când subordonându-se apostatei Patriarhii a Moscovei, s-a integrat în structura acesteia şi a intrat în comuniune deplină cu celelalte Biserici oficiale, ecumeniste; căci, în 1983, în vremea Sfântului întâistătător Mitropolitul Filaret, întreg soborul arhieresc al ROCOR a dat anatemei erezia ecumenismului, pe următorii ei şi pe cei ce, în cunoştinţă de cauză fiind, continuă să păstreze comuniunea cu aceştia.[1] Lavru, pseudo-întâistătătorul de mai târziu, a închis la loc sicriul Sfântului Mitropolit Filaret, atunci când la dezgropare sfântul s-a descoperit a fi proslăvit de Dumnezeu cu moaşte nestricate. Acelaşi nefericit Lavru, a murit chiar în ziua Duminicii Biruinţei Orthodoxiei (3/16 martie 2008)…

Pentru a avea o imagine mai clară asupra realităţii din ex-ROCOR, putem citi în cartea fostului ofiţer KGB Constantin Preobrajenski, KGB/FSB’s New Trojan Horse: Americans of Russian Descent,[2] descrierea metodelor de infiltrare a agenţilor pro-unionişti moscoviţi (adică KGB/FSB) până la nivel de parohie; de pildă vechile consilii parohiale ale bisericilor au fost înlocuite cu emigranţi recenţi veniţi din Rusia neo-sovietică. Aflăm de asemenea şi că exista un departament special al KGB care se ocupa cu Biserica din Diaspora.

Dar cum arătau liderii-marionetă care au subordonat neo-ROCOR-ul Moscovei?

În anul 2007, cineva a luat un interviu video la doi dintre aceşti lideri-marionetă: nefericitul pseudo-întâistătător Lavru şi pseudo-ierarhul Gabriel de Manhattan.[3]

Încurcaţi şi/sau enervaţi de întrebările care li se puneau, se poate spune, fără a exagera câtuşi de puţin, că aceşti lideri-marionetă arătau de-a dreptul jalnic

Iată deci aceste înregistrări video, care grăiesc de la sine…

NOTE:

[1]. Textul anatemei pronunţate în 1983 de întreg soborul arhieresc al Bisericii Orthodoxe Ruse din Afara Graniţelor (ROCOR), adăugat la sfârşitul anatematismelor Synodiconului în Duminica Biruinţei Orthodoxiei, este acesta:

Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise „ramuri” ce se deosebesc în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate „ramurile” – sectele, denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, şi celor ce nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi şi celor ce susţin, răspândesc sau păzesc noua lor erezie ecumenistă sub pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor despărţiţi, ANATEMA!

Din nefericire şi spre osânda noului organism ex-ROCOR subordonat apostatei Patriarhii a Moscovei, acesta cade sub propria anatemă, cu atât mai mult cu cât după unirea cu Moscova nici măcar nu mai pronunţă această anatema în Duminica Orthodoxiei (!), ca şi cum erezia ecumenismului nu există şi n-ar fi existat niciodată!…

[2]. O scurtă prezentare a cărţii KGB/FSB’s New Trojan Horse: Americans of Russian Descent de Constantin Preobrajenski:

A powerful insight into the past and present-day workings of the Soviet/Russian intelligence services, including much little-known information concerning its involvement in the events leading up to the submission to the Moscow Patriarchate by a large part of the Russian Orthodox Church Outside Russia. No „conspiracy theorist” book, but rather the work of an „insider”, a retired lieutenant colonel of the KGB and accomplished journalist.

[3]. Apelativele de pseudo-, mincino- sau falşi-ierarhi, sunt folosite potrivit Canonului 15 al Sinodului Al-Doilea-Întâi (I-II) din 861 de la Constantinopol:

Cei ce se despart pre sineşi de împărtăşirea cea către întâiul şezător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele Sinoade, sau de Sfinţii Părinţi, de acela adică care eresul în public îl propovăduieşte, şi cu capul descoperit îl învaţă, unii ca aceştia nu numai canoniceştii certări nu sunt supuşi, îngrădindu-se pe sineşi despre împărtăşirea numitului episcop, mai înainte de sinodiceasca cercetare, ci şi de cinstea cea cuvenită celor dreptslăvitori se vor învrednici. Că nu au osândit episcopi, ci minciuno-episcopi şi minciuno-învăţători. Şi nu cu schismă au rupt unirea bisericii, ci s-au silit a izbăvi biserica de schisme şi de împărţiri. [Apostolesc: 31; Sinod 4: 18; Sinod 6: 10, 31, 34: Sinod 1 şi 2: 12, 13, 15; Gangra: 6; Cartaghen: 10, 11, 62; Antiohia: 5] vezi Pidalion.

La temă:

Vedenia agentului KGB “Drozdov”, alias patriarhul moscovit Alexei Ridiger

Propagandă oficială de tip neo-sovietic la Moscova

A se citi şi:

Anatema împotriva ecumenismului – Părintele Patric Ranson

Anatema împotriva ereziei ecumenismului pronunţată în Duminica Biruinţei Ortodoxiei

Declaraţia şi mărturisirea Adevăraţilor Creştini Ortodocşi

Sfântul Ignatie Brianceaninov – Ortodoxia este adevărata cunoaştere şi cinstire a lui Dumnezeu

A se vedea şi categoria Chipuri duhovniceşti ale Rezistenţei Orthodoxe: Sfântul Mitropolit Filaret

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: