TRADIŢIA ORTODOXĂ

† Glasul Orthodoxiei Sfinţilor Părinţi †

Condiţii

UNELE DREPTURI REZERVATE

Unele drepturi asupra materialelor aflate pe acest site sunt rezervate.

Acest site se găseşte sub licenţa Creative Commons by-nc-nd (Atribuire-Necomercial-Fără opere derivate).

Atribuire-Necomercial-Fără opere derivate

Aceasta înseamnă că distribuirea de către cititori – reproducerea, preluarea, copierea, multiplicarea, difuzarea şi transmiterea pe orice cale, pentru folosul personal şi public – a materialelor ce alcătuiesc acest site este liberă şi încurajată, în condiţiile respectării următoarelor drepturi de autor, care sunt rezervate redacţiei noastre:

Orice tip [mod] de reproducere şi distribuire a oricărui material aflat pe acest site se va face liber, însă întotdeauna numai cu menţionarea sursei. Cu legătura explicită (link) la adresa unde se găseşte respectivul articol reprodus sau distribuit, atunci când este posibil, însă sub nici o formă care ar sugera faptul că redacţia noastră susţine sau aprobă politica celui/celor ce reproduc sau distribuie, sau că ar ceda acelora drepturile asupra materlalelor. [Atribuire] [1]

Orice material de pe site-ul nostru va fi reprodus şi/sau distribuit integral. Nici unul dintre materialele de pe site-ul nostru reprodus sau distribuit nu se poate modifica, transforma sau adăugi – cu atât mai puţin trunchia, schimba, altera sau folosi în contexte nepotrivite. [Fără opere derivate (fără modificări)] [2]

Materialele de pe site-ul nostru reproduse şi distribuite nu se pot folosi în scopuri comerciale. [Necomercial] [3]

Orice sait sau blog are libertatea de a adăuga în lista sa de legături (links) o legătură sau mai multe către pagina noastră.

Amănunte pe larg despre acest tip de licenţă pot fi citite la http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ro/legalcode

Ne-am bucura ca ori de câte ori materialele noastre sunt folosite să primim un e-mail de la dumneavoastră.

_______

[1]. Orice material publicat pe site-ul nostru (inclusiv traducerile în limba română ale unor materiale din alte limbi (adaptate, adnotate) se bucură de drepturile de autor cuvenite redacţiei, potrivit licenţei Creative Commons by-nc-nd pe care o deţinem, cititorii supunându-se condiţiilor de utilizare enunţate.

– Unele materiale aparţin de drept Patrimoniului Bisericii Ortodoxe, însă concepţia articolelor – ideea, punerea în context („în pagină”) aparţine redacţiei noastre. De aceea, în cazul preluării ca atare de către reproducători/distribuitori, materialul se supune aceloraşi condiţii de utilizare: preluarea se va face întotdeauna numai cu menţionarea sursei (respectiv legătură către pagina noastră la locul de unde s-a preluat).

– Se înţelege totodată că orice material preluat din altă parte pe saitul nostru,  deci care nu ne aparţine ca drept de autor, se face întotdeauna de către noi numai cu menţionarea sursei. Aşadar dacă va fi preluat de pe saitul nostru, reproducătorul/distribuitorul va indica legătura către pagina originară.

[2]. Permitem totuşi, în funcţie de context şi reproducerea unor fragmente ample din materialele aflate pe site-ul nostru, astfel: pentru folosirea lor în cadrul unor articole sau lucrări de licenţă. Ele se vor face întotdeauna cu menţionarea sursei (link la articolul de pe site-ul nostru din care se citează, în note, la bibliografie) ca şi cu respectarea celorlalte puncte din licenţă (condiţii de utilizare) rămase, adaptate după caz. Pentru aceste cazuri este necesar acordul scris al redacţiei.

Încurajăm de asemenea preluarea integrală şi permitem şi folosirea unor citate/fragmente din materialele de pe site-ul nostru, fără a fi modificate, astfel: în discuţii şi comentarii pe forumuri de internet, şi/sau trimiteri de pe alte site-uri. Pentru aceasta, potrivit primului punct din licenţă, nu este necesar acordul scris al redacţiei noastre, însă citate respectivele se vor face întotdeauna numai cu menţionarea sursei, în cazul de faţă link activ la articolul din care se citează.

[3]. Acesta este un lucru firesc, de vreme ce noi înşine ca autori, oferim liber (fără vreo obligaţie financiară), dreptul cititorilor de a reproduce şi distribui materialele aflate pe site-ul nostru.

Totuşi, facem şi o excepţie, singura: în cazul în care unele reviste de profil ce sunt cu vânzare doresc preluarea (reproducerea integrală) a unor materiale aflate pe site-ul nostru. Permitem aceasta, bineînţeles cu respectarea primul punct al licenţei: preluarea se va face cu menţionarea sursei, ca şi a celorlalte puncte din licenţă (condiţii de utilizare), adaptate după caz. Deşi suntem autorii cu drepturi cuvenite asupra materialelor noastre, rămânem în acelaşi timp consecvenţi principiului de necomercializare şi următori licenţei Creative Commons pe care o deţinem; aşadar, firesc, nu vom cere nimic de pe urma vânzării revistei respective. Pentru asemenea cazuri, este necesar acordul scris al redacţiei noastre.

* Pentru orice altă solicitare legată de condiţiile de utilizare a licenţei ne puteţi scrie pe adresa de e-mail a redacţiei noastre: traditiaortodoxa@ymail.com

Redacţia